Si hei til Jane Lundgren Ericsson, Flex nye administrerende direktør

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Si hei til Jane Lundgren Ericsson, Flex nye administrerende direktør</span>

På fritiden vil du sannsynligvis finne henne i mengden på en fotballkamp, ​​på løpebanen, eller med en spennende bok i full gang. 1. august overtok hun rollen som Flex sin nye administrerende direktør, si hei til Jane Lundgren Ericsson!

Først av alt, hjertelig velkommen til Flex! Hvordan var din første gang?

Min første tid har vært intens og veldig morsom, jeg har fått så hyggelig mottakelse fra alle! Men å være ny på alt er også ganske energikrevende så jeg sovnet tidlig på sofaen første fredagskvelden kan jeg si.

Helt forståelig! Nå kommer vi (litt snørrete) fra en ganske regnfull sommer – hvordan har du tilbrakt ferien?

Jeg tilbrakte sommerferien på landstedet vårt i Norrbotten, i Luleå skjærgård for å være mer presis, fordi mannen min er derfra. Vi hadde regn noen dager midt i ferien, men så dro vi på utflukt til Skellefteå og dro på musikkfestival. Så vi hadde faktisk mye sol i starten og slutten av ferien så jeg er ganske fornøyd tross alt.


Fortell oss litt om deg selv!

Jeg kommer fra Tumba, som ligger omtrent 2,5 mil sør for Stockholm. I dag bor jeg i Enskede, som er en av de nærmeste boligforstedene. Området ble bygget mellom 1900-1930 så huset mitt fyller 100 år i år. Jeg er gift og har to barn, en datter på 23 som studerer statsvitenskap og har flyttet hjemmefra, og en sønn på 19.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg skulle ønske jeg kunne si «hage» fordi jeg elsker engelske hager, men jeg har null grønne fingre og en slik hage krever langt mer hagetalent enn det ser ut til. Jeg er også interessert i fotball og er styreleder i en mellomstor fotballklubb der jeg bor, så en del av fritiden går med til det. Jeg løper mye, trener spinning og andre økter på SATS. Jeg er også i en bokklubb og jeg leser ganske mye. For å avslutte uken kjører jeg linedancetime med en venninne på søndagskvelder.

Har du lyst til å fortelle oss litt om din arbeidslivsbakgrunn, og hva dine erfaringer betyr for din rolle som administrerende direktør her i Flex?

Jeg har en svensk juridisk grad. supplert med en engelsk master i finansrett. Jeg startet min karriere som advokat i finansbransjen, nærmere bestemt i et statlig finansselskap som eksisterer for å fremme svensk eksport. Jeg ble der lenge i mange forskjellige roller og var i konsernledelsen det meste av tiden.

De siste fire årene hadde jeg ansvaret for hele selskapets kundedrift og utlån. Jeg har selv jobbet med salg av avanserte finansielle løsninger til både svenske og internasjonale motparter, men også med å lede salgsavdelingen inkludert forretningsutvikling og kundesupport. Fordi jeg var i konsernledelsen i så mange år, har jeg vært involvert i de fleste områder i en bedrift. I flere år har jeg også sittet i styret i en svensk bank, SBAB Bank, og i et fremtidig industriselskap kalt Copperstone som har søkt om tillatelse til å åpne en kobbergruve i Kiruna.

Jeg begynte i Visma Group i 2019 som styremedlem i et finansselskap som Visma startet. Jeg ble ansatt der ganske raskt i stedet, og de siste 18 månedene har jeg vært administrerende direktør i det selskapet. Jeg sitter også i styret i en rekke selskaper innenfor Visma-konsernet, og jeg tror dette kan bidra til å hjelpe Flex å utnytte alt som Visma-gruppen kan tilby.

Hva vil du si kjennetegner en god leder?

Evne til å kommunisere, engasjement og ærlighet.

Mye nytt i starten selvfølgelig – hva fokuserer du på de første hundre dagene?

Jeg fokuserer på å forstå bedriften, forretningsmodellen, hva som driver salg, kundene våre, produktet vårt – og sist, men ikke minst, bli kjent med alle de ansatte!

Det høres ut som hundre spennende dager – lykke til i rollen som Flex CEO, Jane!

Relaterte innlegg