"Jeg er takknemlig for det kvinner har kjempet for i generasjoner"

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >"Jeg er takknemlig for det kvinner har kjempet for i generasjoner"</span>

Til ære for den internasjonale kvinnedagen ønsker vi å fremheve en av alle våre fantastiske kvinner på Flex Applications. Møt Veronica Tjomsland, administrerende direktør i Flex International AS.

Kvinne og administrerende direktør i et selskap. For hundre år siden hadde mange reist spørrende øyenbryn. I dag er vi i en annen situasjon, takk og lov.

- Ja, jeg er takknemlig for det kvinner i generasjoner har kjempet for, for å komme dit vi er i dag. Jeg er overbevist om at et inkluderende arbeidsmiljø med både mannlig og kvinnelig perspektiv gir de beste resultatene når det gjelder løsninger, kvalitet og lønnsomhet.

Er det forskjell på mannlig og kvinnelig ledelse?
- Jeg tror ikke det er noen stor forskjell mellom mannlig og kvinnelig ledelse, det er hvert fall min personlige erfaring. Jeg tror ikke at kjønn påvirker individers egnethet eller egenskaper som leder. Jeg bedømmer mennesker ut fra deres ferdigheter og gir alle like rettigheter og muligheter. I 2013 åpnet Flex dørene for kontoret i Oslo. Først var Veronica alene i Oslo, men i nært samarbeid med Flex Applications i Sverige. I dag har hun flere ansatte, et større kontor og virksomheten går strålende.

Hvordan ser du på Flex Internationals reise til dags dato, Veronica?
- Da vi startet Flex Applications i Norge, visste vi at det var behov og interesse for produktene våre i hele Norden. Allerede før vi åpnet kontoret hadde vi norske kunder som vi ønsket å kunne gi bedre support og service gjennom en lokal tilstedeværelse. Prosessen med å starte opp i et nytt land krever mye - kunnskap om det nye markedet, tilpasning av produktene og selvfølgelig lansering i et nytt kundesegment for å nå ut med merkevaren. Veronica hadde en del av strategien klar fra starten: - Vi lette tidlig etter partnere som kunne hjelpe oss med å bringe produktene våre til det norske markedet og startet et samarbeid med revisjons- og regnskapsfirmaet BDO som har vært veldig givende.

Veronica fortsetter:
- I løpet av årene vi har vært på plass i Norge har vi utvidet personalet vårt med flere ansatte som kan gi kundene våre støtte i hele Norden. I dag har vi et konkurransedyktig nordisk system og flere partnere.

Hva tenker du om fremtiden til Flex International?
- Vår ambisjon er å fortsette å skape økt vekst der vår merkevare og posisjon i både nye og eksisterende markeder styrkes og synliggjøres. Som en del av dette har vi også planer om å åpne kontorer i Danmark og Finland, ettersom at vi har fått etterspørsel om dette fra våre kunder. Vi ser at det er gode utsikter for ytterligere utvidelse. Flex har en sterk posisjon i hele det nordiske markedet, og dette skyldes hovedsakelig at selskapet har investert i utviklingen av et komplett nettbasert personalsystem. Selskapet var tidlig ute med å bringe det på markedet. De siste årene har Flex jobbet hardt for å tilpasse systemene til de forskjellige behovene til kunder i Norge, Danmark og Finland, noe som har gitt resultater.

Veronica forklarer videre:
- Flex HRM er et perfekt HRM-system for selskaper med virksomhet i flere nordiske land, da du kan håndtere all personalinformasjon mellom selskapene i ett og samme system og samtidig få oversikt over hele konsernet. Veronica ser frem til å fortsette å være en del av reisen med Flex International. Hun påpeker også at suksess er fortjenesten til alle ansatte: - Jeg vil benytte anledningen til å gi en stor ros til våre kompetente og engasjerte medarbeidere som brenner for å utvikle Flex HRM for systemet vi har i dag, og som har fått oss til å vokse raskt i det nordiske markedet. Uten dem hadde vi aldri oppnådd dette!

Veronica har omfavnet den norske turkulturen og elsker fjell og natur. Her på en fire dagers sykkeltur langs Rallarvegen i sommer. Bildet er tatt på Haugastøl i Hardangervidda nasjonalpark.

Relaterte innlegg