Flex informerer, Flex programvare

Migrering fra Classic til HRM - Slik fungerer det

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Migrering fra Classic til HRM - Slik fungerer det</span>

Vurderer firmaet ditt å ta steget fra Flex Classic til Flex HRM? Føler du deg usikker på hvordan endringen vil være på en rent praktisk måte? Hvor lang tid tar det for eksempel? Og hva får du med flyttingen? I denne guiden ser vi på alle spørsmål som kan oppstå før du endrer fra Flex Classic til Flex HRM!

Et lett tilgjengelig grensesnitt, pedagogiske, digitale arbeidsflyter og innovative funksjoner som stadig utvikles for å møte dagens og fremtidens krav. I tillegg med muligheten til å jobbe når og hvor du vil - via internett og mobil. Ja, listen over fordeler ved å bytte fra Flex Classic til Flex HRM er lang. Men hvordan fungerer egentlig prosessen? Her har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar for deg som tenker på migrasjon.

Hva får jeg med meg fra Flex Classic?

Med våre ferdige maler får du automatisk viktige data som personopplysninger, brukere, saldoer og konteringsregister (som kostnadssenter og prosjekter) fra Flex Classic til Flex HRM.

Vi som bytter fra Flex Classic, hva får vi "gratis" ved oppstart av Flex HRM?

En fordel med å migrere fra Flex Classic til Flex HRM er at det allerede er mye informasjon om løsninger og forskrifter tilgjengelig i systemet, noe som letter arbeidet for Flex-konsulenten. I tillegg har vi velutviklede rutiner og full kontroll når det gjelder hvordan vi henter dataene som skal lastes fra Flex Classic, noe som er en stor fordel og sparer mye tid i konverteringsarbeidet. En annen fordel er selvfølgelig anerkjennelsesfaktoren fra dere som allerede er kjent med Flex Classic. Selv om det er mye vi har endret "under skallet" når vi har utviklet Flex HRM, er det mye du kjenner igjen i grensesnittet og menylogikken. På denne måten får du en enklere start og en brattere læringskurve enn om du måtte gjøre deg kjent med et helt "fremmed" system.

Hvor lang tid tar det?

Dette spørsmålet er vanskelig å gi et kort og entydig svar på - rett og slett fordi ingen bedrifter er like. Faktorer som spiller inn er for eksempel: - Antallet moduler i Flex HRM som inngår i implementeringen - Antall bedrifter og antall ansatte - Antall kollektivavtaler og lokale avtaler - Eventuelle spesialtilpasninger og integrasjoner mellom Flex HRM og andre systemer. Før vi begynner, vil du motta en sjekkliste fra oss på Flex Applications med alle poengene du og kollegene dine kan forberede, slik at du vet hvilke spørsmål vi trenger svar på før vi legger planen sammen. Vi tilbyr også instruksjonsvideoer og skriftlige veiledninger som hjelper både administratorer og sluttbrukere til  å enkelt bli kjent med de forskjellige delene av Flex HRM.

Mine to konsulentkontakter i Flex har vært fremragende gjennom hele dette prosjektet. De er raske til å svare, nøyaktige, oppdaterte og bryr seg om å løse eventuelle utfordringer og problemer. Ida-Karin Rekic, Östenssons Livs. Migrert fra Flex Classic til Flex HRM 2017-2018.

Hvem skal være med på endringen?

Fra deres side deltar vanligvis en prosjektleder i tillegg til en administrator som skal jobbe i systemet. Som regel er det bra hvis en IT-leder fra deres side også er tilgjengelig, spesielt i den innledende fasen.

Hvordan kommer vi i gang?

Her på Flex jobber vi med utgangspunkt i en prosjektmodell med gjennomtenkte og velprøvde rutiner, maler og tester. Prosessen begynner med en grundig undersøkelse for å fange opp alle nødvendige detaljer om avtaler, forskrifter, eventuelle endringer du ønsker å implementere, for deretter å kunne implementere systemet. Begge trinnene foregår i tett samarbeid med deg som kunde for å sikre en god kvalitet på settet i henhold til dine spesifikke forhold og behov. Dette blir etterfulgt av opplæring for administratorer der vi går gjennom innstillinger og registre, arbeidsflyt og tilgangsstruktur slik at du kan føle deg trygg med Flex HRM. Dette følges av kvalitetssikring og testing før det er tid for skarp drift. Etter at du har vært i drift en stund, booker vi en oppfølging for eventuelle spørsmål og utfordringer som kan ha dukket opp underveis.

For deg som vil vite mer

Vil du vite mer om hvordan du enkelt og sikkert bytter til vårt nettbaserte system, Flex HRM? Ikke nøl med å kontakte oss!

Relaterte innlegg